Köp Online

Om du planerar att köpa en familjesäng så bör du titta in utbudet online då du kommer hitta fler modeller än vad du annars gör.

Priserna brukar vara lägre när du handlar online med och många butiker erbjuder idag gratis frakt hem till dörren, vilket gör det väldigt bekvämt att handa familjesäng och andra möbler på nätet.

Butiker

Följande butiker har ett bra utbud av våningssängar och familjesängar till bra priser.

 

Confident Living har gjort sig kända för sitt enorma utbud av möbler. När det kommer till sängar hittar du allt från kontinentalsängar till våningssängar, loftsängar och såklart familjesängar.
Fri frakt över 500 kr och öppet köp
Till Butiken

Värt att tänka på vid köp online

Oavsett om du handlar i butik eller online är det smart att vara noggrann med att möbeln verkligen får plats. En familjesäng kan vara ganska stor så mät ordentligt på både bredd, längd och höjd så allt känns bra. Fundera kring avstånden runt sängen så att det inte blir en för trång känsla. Här kan du anpassa mellan 120 och 140 cm i bredd så att du får en familjesäng som passar in där den ska stå.

När du handlar online har du ofta fri frakt hem till dörren på sängar och garanti-ärenden ska butiken betala frakten på. Det betyder om att något är fel på produkten så ska butiken stå för detta. Om du däremot ångrar dig och vill utnyttja öppet köp så står butiken bara för frakten om det angett det, t.ex. med ”fira returer”. Vi har angett vilka butiker som erbjuder det ovan men dubbelkolla själv så de verkligen har det. Däremot behöver returfrakten ändå inte vara dyr. Ibland är det mer en symbolisk summa på 150 kr för att det inte ska missbrukas men detta bör stå tydligt i informationen hos seriösa e-butiker.

Även om butikerna ovan funnits på svenska marknaden ett bra tag och är säkra att handla från så kan ekonomiska kriser uppstå, speciellt när det slår hårt mot hela landet. Om en butik går i konkurs så har du svårt att få tillbaka pengarna om du valt att betala i förskott för produkten.

Exempel på förskottsbetalningar är betalkort (Visa och Mastercard t.ex.), banköverföring och direktbetalning. Eftersom de flesta butiker levererar hem till dörren så försvinner postförskott på så här stora leveranser som familjesängar. Däremot fungerar faktura väldigt bra och om du har kreditkort med Visa eller Mastercard så fungerar det också. Det är alltså skillnad på kreditkort och betalkort i lagens mening där kreditbolagen har det yttersta ansvaret att se till att konsumenten fått det som de betalar för och i värsta fall blir de återbetalningsskyldiga. Där av är kreditkort ett mycket säkrare val att handla med än betalkort.

Kommentarer inaktiverade.